sunnuntai 19. helmikuuta 2017

ABC Osa 1 / Kaksivaiheinen ihonpuhdistus

Tässä ABC-sarjassa tullaan perehtymään korealaisen ihonhoidon kulmakiviin vaihe vaiheelta. Ensimmäisenä vaiheena on puhdistus – mielestäni ihonhoidon tärkein vaihe. Korealainen ihonhoito korostaa myös puhdistuksen tärkeyttä ja huolellisen lopputuloksen aikaansaamiseksi käytössä on kaksivaiheinen (tai jopa kolmivaiheinen) puhdistusrutiini.Kaksivaiheinen puhdistus (Double Cleansing)

Kaksivaiheisella puhdistuksella tarkoitetaan kasvojen pesua kahta erilaista puhdistustuotetta käyttäen. Ensimmäinen vaihe suoritetaan käyttämällä öljypohjaista tuotetta, jonka tarkoituksena on irrottaa kasvoilta öljymäinen lika kuten meikit, aurinkovoide, tali ja muu öljyinen törky, johon vesipohjaiset puhdistustuotteet eivät pysty. (Öljy ja vesi eivät sekoitu!)

Ensimmäisen vaiheen puhdistustuote on usein selkeän öljymäistä tai sitten balsami-tyyppistä kiinteämpää puhdistusainetta, joka sulaa käsiteltäessä. Puhdistusainetta hierotaan hellästi kuiviin kasvoihin pyörivin liikkein. Muista myös leukaperät ja korvat! Sen jälkeen kasvoille lisätään hieman vettä ja jatketaan kevyttä hieromista. Tuotteen olisi tässä vaiheessa tarkoitus muuttua maitomaiseksi. Lopuksi puhdistusaine huuhdotaan kasvoilta vedellä.

Toinen vaihe suoritetaan käyttäen vaahtomaista tai voidemaista puhdistustuotetta. Tämän puhdistusvaiheen on tarkoitus poistaa kasvoilta vesipohjainen lika, kuten hiki, ja viimeistellä puhdistus. Kun ensimmäinen vaihe on suoritettuna, hiero kosteille kasvoille samoin kevyin pyörivin liikkein joko vaahtomainen tai voidemainen puhdistusaine ja lopuksi huuhtele huolellisesti pois lämpimällä vedellä.

Mikäli käytössä on voimakkaita huuli- ja silmämeikkituotteita, voi niiden poistaminen olla järkevää ennen ihonpuhdistuksen ensimmäistä vaihetta. Tässä kohtaa kolmivaiheinen puhdistus voi astua kuvioihin.

Kolmivaiheinen puhdistus (Triple Cleansing)

Kolmivaiheinen puhdistus noudattaa samaa kaavaa, mutta kolmas vaihe sijoitetaan itseasiassa aivan ensimmäiseksi. Tässä metodissa ensimmäisen vaiheen puhdistus suoritetaan kosteuspyyheen avulla. Kiinnitä erityistä huomiota silmien, huulten ja kaulan alueelle, sillä nämä alueet ovat haastavampia puhdistaa kaksivaiheisen puhdistuksen keinoin, ellei sitten esimerkiksi puhdista kasvojaan suihkussa, jolloin kaulankin puhdistaminen käy kätevämmin. Kosteuspyyhepuhdistuksen jälkeen seurataan normaalisti kaksivaiheisen puhdistuksen kaavaa.

Milloin ja miksi?

Puhdistus tehdään aivan ensimmäisenä ihonhoitorutiinin vaiheena, aamuin illoin. On selvää, että puhdistuksen laiminlyönnillä ei voi ainakaan meikkaavien keskuudessa olla mitään positiivisia vaikutuksia. Öljymäiset tuotteet saattavat pelottaa monia erityisesti aknealttiin ihotyypin omistavia, mutta öljyt tekevät oikeasti hyvää. Silloin kun käytössä on kosteuttavat ja ihoa hellivät öljypitoiset tuotteet, ihon ei tarvitse tuottaa itse niin paljon öljyjä suojellakseen rutikuivaa hipiää. Puhdistuksen ensimmäisen vaiheen etuna on myös se, että öljy on omiaan irrottamaan öljyisen lian hellävaraisesti, joten iholle ei tarvitse käyttää supertehokkaita ja -voimakkaita tuotteita. Kahden miedomman tuotteen käyttö ajaa saman asian paljon hellävaraisemmin.

Näin suomalaisesta näkökulmasta tehokas puhdistus aamuisin tuntuu vähän hassulta, kun kerran illalla on jo pesty kasvot niin huolella. Kuten myöhemmin tulemme käymään läpi, korealaiseen ihonhoitoon kuuluu kuitenkin niin paljon uusia vaiheita, että myös aamupuhdistuksen tärkeys tulee kyllä vielä esille. Erityisesti yönaamiot vaativat ehdottomasti puhdistuksen aamulla.

Tuotevaihtoehtoja

Erilaisia tuotteita on tarjolla niin valtavat määrät, että kaikille sopivien tuotteiden suositteleminen taitaisi valitettavasti olla tuhoon tuomittu yritys. Esittelen kuitenkin joitakin suosittuja tuotteita, joista voi lähteä alkuun ja hankkia lisätietoa omalle ihotyypille parhaiten sopivista yhdistelmistä. Korealaiseen ihonhoitofilosofiaan kuuluu hitaus tuotteiden testauksessa, joten ihan hätähousun hommaa ei parhaiden tuotteiden löytäminen ole. Tuotteita lisätään yksi kerrallaan ja yhden tuotteen lisäyksen jälkeen pitäisi malttaa odottaa, jotta ehtisi näkemään, vaikuttaako tuote ihoon positiivisesti, negatiivisesti vaiko ei mitenkään. Aikaa tuotteiden lisäämisen välillä pitäisi olla ainakin viikosta pariin-kolmeen viikkoon, mutta erityisesti ei-pois-pestävien tuotteiden kohdalla aikaväli saisi olla pidempikin. Hidas, mutta lopulta palkitseva prosessi.


Ensimmäinen vaihe


Innisfree Apple Seed Cleansing Oil

Banila Co Clean It Zero Cleansing Oil Balm (Purity herkälle iholle, Resveratrol anti-aging ominaisuuksia etsivälle (eli kaikille!), Radiance pigmenttiläiskille ja samealle iholle, Classic normaalille iholle)

Sulwhasoo Gentle Cleansing Oil

DHC Deep Cleansing Oil (japanilainen)Toinen vaihe


Cosrx Low pH Good Morning Gel Cleanser

Etude House Baking Powder

Skinfood Eggwhite Pore Foam

Missha Super Aqua Refreshing Cleansing Foam


Kolmas vaihe (puhdistusliinat)

Skinfood Brown Rice Oil Cleansing TissueHuhhuh, olisikohan siinä kaikki oleellisin puhdistuksen saralta? Aina saa esittää kysymyksiä, joten jos jokin jäi askarruttamaan, otahan yhteyttä kommenttiboksin tai sähköpostin kautta. Teen parhaani vastausten suhteen ja ainakin yritän ohjata eteenpäin muihin tietolähteisiin ellei täältä suunnalta löydy vastausta :)


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig