tiistai 21. helmikuuta 2017

ABC Osa 2 / Kolmen sekunnin kosteutus -sääntö / Kasvovedet

Edellinen ABC-postaus käsitteli kaksivaiheista ihonpuhdistusta ja tänään siirrytään askel eteenpäin eli otetaan käsittelyyn ihonhoidon seuraava vaihe eli kasvoveden käyttö. Jo pelkästään ystäväpiiriäni katsomalla tiedän, että länsimaisissa kasvovedenkäyttötottumuksissa on eroja. Yksi iloitsee päälle parikymppisenä ensimmäisestä kasvovesipullostaan, toinen on tottunut poistamaan kaiken meikin kasvoveden ja useamman vanulapun voimin (tähän olen itsekin syyllistynyt!), kolmas pitää tuotetta ihan turhana, joku valitsee hyllystä alkoholipitoisimman version ja joku toinen taas pitää kasvovesiä liian kuivattavina juuri sen alkoholin vuoksi.
Mutta ennen kun mennään korealaisiin kasvovesiin, hifistellään vähän ensin. Miksi?  No siksi, että monet korealaista ihonhoitorutiinia noudattavat eivät käytä pyyhettä kasvojensa kuivaamiseen kasvojen pesun viimeisen vaiheen jälkeen. Syynä tähän on kolmen sekunnin kosteutussääntö sekä tieto siitä, että tuotteen imeytyvät paremmin kosteaan ihoon. Lisäksi käsi ylös he, jotka eivät säilytä kasvopyyhettään wc-tiloissa ja vaihtavat sen joka käytön jälkeen. Sitähän minäkin. Pyyheen sijaan kasvoilta kannattaa pyyhiä ylimääräinen vesi hellästi käsin keskeltä reunoille pyyhimällä ja jatkaa välittömästi ihonhoidon seuraavaan vaiheeseen.

Kolmen sekunnin kosteutussääntö

Kolmen sekunnin kosteutussäännön ideana on siirtyä kasvojen pesun jälkeen kolmen sekunnin kuluessa ihonhoidon seuraavaan vaiheeseen, usein kasvoveteen tai vaihtoehtoisesti boosteriin tai seerumiin. Tällöin iho on vielä sopivan kostea ja paljon valmiimpi imeyttämään tuotteet ja iholla olevan kosteuden itseensä kuin rutikuivaksi pyyheellä kuivattuina. Tämä johtuu siitä, että ihon uloin kerros (jonka tehtävänä olisi estää mahdollisimman tehokkaasti ainesosien imeytyminen) saadaan huijattua hieman vastaanottavaisemmaksi näille ainesosille kosteana.
Kasvovedet

Kasvovesien tehtävänä ei ole meikin puhdistaminen tai edes viimeisten meikinjämien poistaminen, vaan niiden käyttötarkoitus on ihon kosteuttaminen. Korealaisista kasvovesistä löytyy (onneksi!) vain harvoin alkoholia eikä alkoholipitoiset kasvovedet oikein toimi kasvovetenä siinä mielessä, miten ne korealaisessa ihonhoidossa mielletään. Kasvoveden mukana iholle viedään ravinteita suojaamaan vastapestyjä kasvoja. Ja mitä ne ravinteet sitten voivat olla? Esimerkiksi antioksidantteja ja aminohappoja. Ei huono.

Kuten ollaan jo todettu, kostealle iholle on helpompi imeyttää tuotteita, myös seuraavien kosteustuotteiden imeytyminen tehostuu kun kasvovesi on ollut apuna kosteutuksessa. Myös ihon pH-tasapainon tasaamisessa kasvovesillä on tärkeä tehtävä.

Kasvoveden käyttäminen

Kun kasvoista on pyyhitty ylimääräinen vesi pois, on aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Kasvovettä voi annostella iholle monella eri tavalla ja eri ihotyypeille onkin suositeltavaa käyttää vähän eri keinoja. Öljyinen iho ja sekaiho hyötyvät ehkä eniten perinteisten vanulappujen käytöstä, joskaan miltään ihotyypiltä se ei ole kiellettyä. Vanulaput kuorivat ihoa kevyesti ja se voi olla erityisesti näille ihotyypeille suotavaa. Lisäksi vanulaput nappaavat mukaansa vielä iholle jääneen ylimääräisen öljyisyyden. Voimakas hankaus pitää kuitenkin unohtaa ja siirtyä hellävaraiseen ihon läpikäymiseen vanulappu kaverina.

Kuiva- tai herkkäihoinen voi vanulappujen sijaan hyötyä eniten kasvoveden levittämisestä käsin hellästi taputellen. Oikein superkuivaihoinen voi puolestaan tehdä kasvovedestä tee-se-itse-kasvonaamion. Tähän käytetään apuna vanulappuja, jotka kastellaan kasvovedellä läpikotaisin. Itse jaan vanulaput usein puoliksi ja asettelen märkiä puolikkaita vanulappuja ympäri kasvojani. Naamion olisi hyvä olla kasvoilla viidestä kymmeneen minuuttiin. Tämä vinkki sopii tietenkin myös muille kuin erittäin kuivaihoisille, joten kannattaa testata silloin kun kaipaa oikein ekstrakosteutusta.


SHARE:

2 kommenttia

  1. Jee, puhdistan jo kasvoni näillä periaatteilla! Hyvä minä, haha. Nämä kaksi postausta ovat kyllä hyvät - näillä ohjeilla varmasti huomaa eron, jos ei ole ennen puhdistanut kasvojaan tällä tavalla.

    VastaaPoista
  2. Hyvä hyvä! Tosiaan ero on varmasti melkoinen, ainakin itse olen ollut hyvin tyytyväinen korealaiseen rutiiniin :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig