keskiviikko 15. helmikuuta 2017

KOREALAISEN KOSMETIIKAN OSTAMINEN

Korealainen kosmetiikka on siitä vähän tylsää, ettei sitä Suomesta käsin oikein pääse hypistelemään ja testailemaan paikan päällä. Toisaalta postipakettien avaaminen on sitäkin jännittävämpää, kun uusien tuotteiden kohdalla ei voi olla aivan varma siitä, miellyttävätkö tuotteet lainkaan vai onko kyseessä kaikki odotukset ylittävä loisto-ostos. Fakta kuitenkin on, että korealaisesta kosmetiikasta innostuneen on turvauduttava nettikauppojen valikoimiin. Fyysisen kaupankäynnin puuttuminen lisää epäonnistumisen riskiä, mutta ajattelin jakaa muutaman vinkin, joita itse käytän ostaessani kosmetiikkaa Aasiasta. Itse en hyödy näistä linkkivinkeistä, vaan suositukset ovat tehty ihan oman kokemukseni ja kuulemieni positiivisten arvioiden perusteella. Suhyeon ChoiNETTIKAUPAT

Meitä suomalaisia hemmotellaan siinä suhteessa, että tarjolla on peräti kaksi kotimaista verkkokauppaa, joiden valikoimiin kuuluu korealaisia brändejä. Bearel ja Kiss My Box tarjoavat kiinnostavia tuotteita suosituilta korealaisilta merkeiltä ja näissä on ehdottomana etuna nopeat toimitukset – postitus Koreasta saattaa viedä viikoista runsaaseen kuukauteen, joten jos tuotteen saapumisella on kiire, suosisin ehdottomasti näitä verkkokauppoja. Suomalaisen yrittäjyyden tukeminen on myös aina upea asia, joten sopivan tuotteen löytyessä näistä verkkokaupoista, suosittelen harkitsemaan tilaamista. Korealainen kosmetiikka on kuitenkin vielä sen verran pienen piirin harrastuksen kohteena, että mielestäni on todella upeaa, ettei kaikkia tuotteita tarvitse aina odotella viikkoja kaukomailta. Lisäksi on mukavaa tietää, että suomalainen kuluttajansuojalaki turvaa kaupankäyntiä kotimaisissa verkkokaupoissa asioidessa.

Molemmilla yrityksillä on valikoimissaan myös yllätystuotteita sisältäviä kauneusbokseja, mutta itse en ole näitä vielä testannut. Boksien avulla korealaiseen kosmetiikkaan tutustuminen on kuitenkin helppoa ja kokeneempikin kbeuty-harrastaja saattaa löytää ihan uusia tuotteita kylppärinkaappiinsa. 


Ulkomailla verkkokauppojen tarjonta on luonnollisesti vielä kattavampaa. Toiset verkkokaupat tarjoavat ilmaisia postituksia myös Suomeen asti, mutta toisaalla paketin postituskulut saatetaan veloittaa painon mukaan. Jos haluaa päästä mahdollisimman edullisesti, suosittelen tekemään vertailua tuotteiden hintojen lisäksi myös postituskuluissa. Poikkeavan edullinen hinta tuotteella saattaa tarkoittaa, ettei postitushintaa ole laskettu vielä tuotteen hintaan mukaan ja ylläri odottaa vasta kassalla. Kannattaa myös muistaa, että poikkeavan alhainen hinta yhdistettynä huonoihin asiakaspalautteisiin tai niiden puutteeseen saattaa viitata myös feikkituotteisiin, jotka ovat yllättävän yleisiä korealaisen kosmetiikankin kohdalla. 

Itse olen suosinut ulkomaisista verkkokaupoista Cosmetic Lovea, joka tarjoaa ostoksille ilmaiset postikulut ilman vähimmäisostorajaa. Verkkokaupan tuotevalikoima on hyvä ja toimitus on ollut kohdallani yllättävän nopea – tuotteet ovat saapuneet yleensä parissa viikossa. Täältä saa korealaiseen tapaan ostosten mukana myös tuotenäytteitä, joiden avulla voi testailla tuotteiden sopivuutta ennen täysikokoisen version hankintaa. Myös Jolsesta olen kuullut positiivisia käyttäjäkokemuksia, joten myös tämä verkkokauppa on yksi, jonka otan mukaan hintavertailuuni, kun harkitsen tuotteiden tilaamista. 

Ulkomaisten verkkokauppojen kohdalla Google on hyvä kaveri, sillä positiiviset käyttäjäkokemukset (erityisesti Redditin Asian Beautyssa) ovat yksi varsin hyvä tae verkkokaupan luotettavuudesta. Toki, mitä kauempaa tuote tänne saapuu, sen suuremmat ovat riskit vaikka esimerkiksi paketin katoamiselle. Reklamaatiot ovat kuulemani mukaan kuitenkin yleisesti ottaen onnistuneet hyvin, mutta itselläni ei ainakaan vielä ole tästä kokemusta. 

Huomionarvoista on myös EU-alueen ulkopuolelta saapuvien tuotteiden tulli- ja arvonlisäveromenettelyt. Arvonlisäveroa voit joutua maksamaan yli 22 euroa maksaneesta lähetyksestä ja tulliraja kulkee muistaakseni 150 eurossa. Vaikka oma kokemukseni on osoittanut, että ulkomaiset myyjät tykkäävät lisäillä lähetyksiin tarroja, joissa vakuutetaan tuotteiden arvon olevan alle tuon 22 euron rajan, on hyvä muistaa, että paketti voi jäädä tullin haaviin. Mikäli verkkokaupassa on ilmaiset postikulut, voi olla hyvä vinkki jakaa ostoskori useampaan erään, jos haluaa pelata varman päälle. Toiset myyjät tosin saattavat yhdistellä tilauksia, joten ihan peräjälkeen ei kannata laittaa tilauksia menemään, jos tällä tavalla haluaa kikkailla. Ulkomaisten nettikauppojen kohdalla suosittelen ehdottomasti käyttämään PayPalia maksamiseen. 


Roman Kraft


EBAY/WISH/ALI

Ebay, Wish ja Aliexpress ne vasta ovatkin pullollaan korealaista kosmetiikkaa. Heti alkuun mainitsen kuitenkin, että lähes sadan prosentin todennäköisyydellä et löydä mitään aitoa Wishin tai Aliexpressin valikoimista ja näitä suosittelen erityisesti kosmetiikan ollessa kyseessä välttelemään kuin sitä kuuluisaa ruttoa. En halua edes tietää, mitä roskaa niihin meikkituotteisiin tungetaan. Sama varoitus koskee myös niitä Ebayn myyjiä, jotka lähettävät tuotteensa Kiinasta. Lähes varmasti feikkiä, älä osta. Korealainen kosmetiikka on monessa asiassa valovuosia länsimaista kosmetiikkaa edellä ja se, jos joku houkuttaa feikkituotteiden valmistajia huijaamaan edullisia tuotteita metsästäviä. 

Ebayssa itselläni on toimintatapana, että teen haun minua kiinnostavan tuotteen nimellä. Esiin tulee usein monen monta myyjää ja näistä ekana karsin pois kaikki Kiinasta tuotteet lähettävät myyjät. Niilläkin kun on suurista volyymeista johtuen Top-rated Seller -tunnuksia, jotka ehkä takaavat sen, että tuotteet saapuvat perille, mutta eivät ikävä kyllä sitä, että valikoima olisi feikin sijaan aitoa. Korealaisista myyjistä sitten katson näitä arvosteluja ja myyntimääriä. Asiakkaiden tyytyväisyyden tulee olla reilusti päälle 99% ja toimituksia mielellään päälle 100 000, että teen tilauksen juuri kyseiselle myyjälle. 

Listaan tähän alle muutamia Ebay-myyjiä, joihin itse olen ollut tyytyväinen:


Ebayssa tosiaan pitää huolehtia tietystä varovaisuudesta, ettei päädy ostamaan feikkituotteita. Halpa hinta voi olla yksi indikaattori ja vaikka vähävolyyminen myyjä ei välttämättä tarkoitakaan feikkituotteita, itse suhtaudun niihin kuitenkin vähän varauksella. Googletan usein myyjän nimen ja teen ostopäätöksen hakutulosten perusteella. Ebayn kohdalla kehotan etsimään ilmaisia toimituksia ja varautumaan suht pitkiinkin toimitusaikoihin. Maksu on mielestäni kannattavinta hoitaa myös täällä PayPalin välityksellä. 


TUOTTEIDEN RAAKA-AINEET

Korealaisissa nettikaupoissa ja Ebay-myyjien tuote-esittelyissä on hyvin harvoin tarjolla englanninkielisiä inci-listoja. Sama koskee ihan tuotepakkauksiakin, erittäin harvoin niistä löytyy tuoteselosteet englanniksi. Googlaus tuotteen nimellä saattaa tuoda hakutuloksia, joista paljastuu, mitä tuotteet pitävät sisällään, mutta itse käytän eniten Cosdna-sivustoa. Jos hyvä tuuri käy, tuotteen nimellä hakiessa tulee tietoa tuotteen raaka-aineista ja plussana vielä arvio niiden turvallisuudesta sekä akne- ja ärsytystodennäköisyydestä. Todella kätevä palvelu, mutta tosiaan täältäkään ei kaikkia tuotteita löydä. Yleisesti ottaen korealainen kosmetiikka on kuitenkin turvallista käyttää, eikä sitä pidä missään nimessä sekoittaa kiinalaiseen feikkikosmetiikkaan. 

Tässä olisi muutama vinkki turvallisempaan korealaisen kosmetiikan hankintaan, toivottavasti tästä on apua. Koska aihepiiri on niin laaja, jotain oleellista jäi varmasti mainitsematta, mutta kysythän, jos jokin asia jäi mietityttämään? Koitan parhaani mukaan vastailla kysymyksiin tai ohjata eteenpäin tiedonhankinnassa. 


SHARE:

2 kommenttia

  1. Mielenkiintoista! En ole paljon kosmetiikka tilaillut netistä. YesStylessa oli joskus korealaisia lip tintejä alennuksessa, joten kokeilin. Uskoisin, että YesStyle myy aitoa, vaikka varasto onkin Kiinassa. Oletko tilannut sieltä?

    VastaaPoista
  2. Mulla ei valitettavasti ole kokemusta YesStylestä, eBay on niin näppärä, että melkein kaikki ostokset tulee tehtyä sieltä :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig